Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Ζυμαρικά

Λαζάνια με κιμά

  • 6
  • 60'
  • 10,00 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Λαζάνια με χοιρινό κιμά και μπεσαμέλ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό κιμά 
  • 20 φύλλα για λαζάνια ξερά
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 6 ώριμες τομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 140γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 λίτρα φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 αυγά
  • 200γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
ypografi
Λαζάνια με κιμά

Εκτέλεση

ZOOM
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τον κιμά μαζί με το μπέικον
Όταν χάσει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
Προσθέτουμε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, κανέλα και μπαχάρι και μαγειρεύουμε τον κιμά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς από τα περιττά υγρά
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία του
ΜΠΕΣΑΜΕΛ - Σε μια άλλη κατσαρόλα αρχίζουμε να λιώνουμε το βούτυρο και να σοτάρουμε το αλεύρι, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα
Με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός (αυγοδάρτης) αρχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας το γάλα ``ζεστό`` και να ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κάνει κόμπους
Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και εκτός φωτιάς προσθέτουμε πρώτα το τριμμένο τυρί και μετά από 5 λεπτά, τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς πρώτα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ώστε να κάνει μια στρώση στα τοιχώματα του και αρχίζουμε να `ντύνουμε` το πάτωμα του με τα λαζάνια μας, εντελώς ωμά `άβραστα` με τον κιμά και λίγο τριμμένο τυρί
Επαναλαμβάνουμε για 3 φορές και στο τέλος, προσθέτουμε στην κορυφή την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνουμε να παγώσει και σερβίρουμε ελαφρώς χλιαρό