Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
ΨΑΡΙ

Μπακαλιάρος με κουρκούτι & ελαφριά σκορδαλιά

  • 4
  • 30'
  • 5,00 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Παραδοσιακή συνταγή μπακαλιάρος σκορδαλιά

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 φιλέτα ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο

Για το κουρκούτι

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικινκ πάουντερ
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 330 ml μπύρα παγωμένη
  • 30 ml ούζο

Για τη σκορδαλιά

  • 125g ελαιόλαδο
  • 125g αραβοσιτέλαιο
  • 6-7 πατάτες
  •  3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
ypografi
Μπακαλιάρος με κουρκούτι & ελαφριά σκορδαλιά

Εκτέλεση

ZOOM
Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι, λίγο νερό, τη μπύρα, το ούζο, ανακατεύουμε το κουρκούτι και το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο
Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια, το στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, το αλευρώνουμε ελαφρά και το βουτάμε στο κουρκούτι
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ψήνουμε την κάθε πλευρά για 2-3 λεπτά και μετά το αφήνουμε να στραγγίσει σε απορροφητικό χαρτί
Για τη σκορδαλιά καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε καρέ, έπειτα τις βράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ όσο ακόμα είναι καυτές
Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι, το ξίδι και λίγο λίγο το λάδι που αποτελείται από ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο