Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Κοτόπουλο

Κοτόπουλο με γλασαρισμένα φρούτα εποχής

  • 4
  • 60'
  • 3,00 €
Δυσκολία: ΕΥΚΟΛΗ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 φλ. μέλι
  • 1/4 φλ. χυμό ανανά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρύζι μπασμάτι

Για τα γλασαρισμένα  φρούτα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο ανανά (κονσέρβα)
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο μάνγκο
  • 2-3 βερίκοκα
  • 2-3 πρέζες καστανή ζάχαρη

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 3-4 πρέζες σκόρδο αποξηραμένο
  • 2-3 πρέζες μαϊντανό αποξηραμένο
  • 2-3 πρέζες πάπρικα
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2-3 πρέζες κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ypografi
Κοτόπουλο με γλασαρισμένα φρούτα εποχής

Εκτέλεση

ZOOM
Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμένα φιλέτα σε φέτες, το μέλι, τους χυμούς ανανά και λεμόνι, το βαλσάμικο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί για 15'
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μαρινάδα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα για 10' περίπου να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα φρούτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 8-10′ αναποδογυρίζοντάς τα τακτικά
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι, γαρνίρουμε από πάνω με τα καραμελωμένα φρούτα και περιχύνουμε με όση γλασαρισμένη σάλτσα έχει μείνει