Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Πίτες

Κιμαδόπιτα

  • 6
  • 60'
  • 7,00 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΖΥΜΗ
Ετοιμάστε την πιο νόστιμη & λαχταριστή κιμαδόπιτα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ.  πελτέ
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 4 ντομάτες
  • 250 γρ. κασέρι
  • 2 φωλιές φιδέ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ypografi
Κιμαδόπιτα

Εκτέλεση

ZOOM
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6’
Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί ο πελτές, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, έπειτα προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και νερό
Αλατοπιπερώνουμε, βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του, αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τον κιμά με μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ενώ αφήνουμε τον κιμά λίγο να κρυώσει, σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και σπάμε τις φωλιές φιδέ πάνω στο φύλλο
Ρίχνουμε τον κιμά σε μία στρώση, τον οποίο καλύπτουμε με το χονδροτριμμένο κασέρι και από πάνω βάζουμε μία στρώση φέτες ντομάτας
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στον κιμά, στη συνέχεια καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, σφραγίζοντας τις άκρες με το χέρι
Χαράζουμε σε κομμάτια την επιφάνεια, τη λαδώνουμε και προσθέτουμε το σουσάμι, τέλος ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C έως ότου ροδίσει καλά