Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Χοιρινό

Ριγανάτο χοιρινό

  • 4
  • 50'
  • 3,50 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΧΟΙΡΙΝΟ
Ριγανάτο χοιρινό με μουστάρδα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 800γρ χοιρινό κρέας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 10 ώριμα τοματίνια, κομμένα στα 4 
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι χυμός
  • αλάτι
  • πιπέρι
ypografi
Ριγανάτο χοιρινό

Εκτέλεση

ZOOM
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κρέας σε 3-4 ροδέλες πάχους 3-4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το λάδι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον ½ ώρα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις)
Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα, μοιράζουμε μέσα το μείγμα των υλικών και τα κλείνουμε γύρω γύρω σαν φακέλους ή τα δένουμε με σπάγκο και τα βάζουμε στον φούρνο, μέσα σε ταψί
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 40 λεπτά
Σερβίρουμε αμέσως