Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Χοιρινό

Χοιρινό μπούτι

  • 6
  • 90'
  • 13,00 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΧΟΙΡΙΝΟ
Ζουμερό χοιρινό μπούτι για το οικογενειακό τραπέζι

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά
  • 4 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • 5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. γαρίφαλο
  • 1 ξύλο κάνελας
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι 
  • πιπέρι
ypografi
Χοιρινό μπούτι

Εκτέλεση

ZOOM
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας και μ' ένα κοφτερό μαχαιράκι, χαράζουμε την πέτσα του χοιρινού κάνοντας ρόμβους
Αναμειγνύουμε σ' ένα μπολ το χυμό από τα λεμόνια, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τρίβουμε καλά με το μείγμα όλο το μπούτι και βάζουμε από ένα γαρίφαλο σε κάθε ρόμβο της πέτσας του
Το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και το περιχύνουμε με χυμό από 3 πορτοκάλια
Βάζουμε στον πάτο το ξύλο κανέλας, σκεπάζουμε το κρέας με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για περίπου 3 ώρες στους 180 βαθμούς, αλείφοντάς το συχνά με τους χυμούς του
Συνεχίζουμε το ψήσιμο αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο, βρέχοντας πάντα το κρέας με τη σάλτσα του, για άλλη 1.30' ώρα περίπου
Ανακατεύουμε σε μπολ 1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα, το πετιμέζι και τη μουστάρδα
Τα τελευταία 30' αλείφουμε καλά την επιφάνεια με αυτό το μείγμα και επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές, ανά 10', μέχρι να βγάλουμε το κρέας από το φούρνο
Το μπούτι σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και μπορείτε να το συνοδέψετε με μουστάρδες και πατάτες φούρνου