Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Γλυκά

Πάστα φλώρα με μαρμελάδα

  • 6
  • 60'
  • 4,00 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Ένα γλυκό που κάνει το οικογενειακό σας τραπέζι πιο ζεστό και γλυκό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα φράουλα
ypografi
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα

Εκτέλεση

ZOOM
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από λεμόνι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 3 κ.σ. νερό και χτυπάμε με το «φτερό» (εξάρτημα του μίξερ) μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνουν μία ομοιογενής ζύμη
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη, τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί, έπειτα τη χωρίζουμε σε δύο μέρη
Τα 2/3 της ζύμης τα ανοίγουμε, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο πάχους 1,5 εκ και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. κι απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα
Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονια, τα οποία τα βάζουμε πάνω στη μαρμελάδα σταυρωτά, σε σχήμα ρόμβου
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη, έπειτα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε