Καλάθι € 0
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ
Caremarket
Γλυκά

Μίνι κέικ με πορτοκάλι και καρύδια

  • 6
  • 60'
  • 4,00 €
Δυσκολία: ΜΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΖΥΜΗ
Αφράτα και ζουμερά μίνι κέικ με πορτοκάλι και καρύδια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ

  • 2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΚΑΚΙΑ (ΖΥΜΗ)

  • 2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 μεσαία αβγά
  • 2 κούπες λευκή ζάχαρη
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο + 3-4 κ.σ. για το λάδωμα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 1 βανιλίνη

ypografi
Μίνι κέικ με πορτοκάλι και καρύδια

Εκτέλεση

ZOOM
Για να φτιάξουμε τα μελωμένα καρύδια, ζεστάνετε σε μια μικρή αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι, μαγειρεύουμε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τα υλικά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν
Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα), ενώ με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά 12 μικρά μεταλλικά στρογγυλά φορμάκια για κέικ
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα, σε δυνατή ταχύτητα
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη, χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα του αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα
Μοιράζουμε το μείγμα με τα μελωμένα καρύδια και τη ζύμη στα φορμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά
Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας με κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένα καρύδια